vrijdag 23 november 2012
Het geheim van kurkuma zit in je kerrie
Door: Germen Roding |
Geplaatst: 13 okt 2010 |
Trefwoorden: Biologie, Geneeskunde, Meer nieuws, Opmerkelijk, Wetenschap |
Volg reacties via RSS 2.0 |
Reageren is niet mogelijk.
Al eeuwen lang maakt kurkuma deel uit van garam masala, een kruidenmengsel dat in India zeer populair is. Ook de hier welbekende kerrie bestaat grotendeels uit kurkuma.
Indiërs geloven al minstens 4000 jaar dat kurkuma de gezondheid sterk bevordert en gebruiken het kruid daarom in grote hoeveelheden in hun maaltijden. Ook voor klachten als verkoudheid en keelpijn is een drankje met kurkuma populair. Naar nu blijkt uit onderzoek, is dat niet onterecht. Curcumine, de actieve stof in kurkuma, blijkt namelijk een bijzonder geneeskrachtige werking te hebben. De voornaamste effecten op een rij. Alle verdere inlichtingen te bekomen op :http://www.faqt.nl/wetenschap/specerij-kurkuma-wondermiddel/
2 reacties:
Bedankt Eric voor de tip ga er eens naar gaan kijken ( dat is super interessant )Heb jij het al gebruik ? is het pikant van smaak of meer naar gember...... Van de Voorde A.
Het is zeker niet pikant, ik gebruik het op brood met gehakt of americain ook in de plaats van curry op kippenboutjes gebruik ik kurkuma. Ik gebruik wel een mengeling van 50% kurkuma en tien% van zout,peper,look,curry en gember. Groetjes Eric L.
Een reactie posten