Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zaterdag 1 september 2012
Hier hebben we het over de klimop die op muren en bomen groeit. Hij is donkergroen en glanzig van blad en alleen het blad kunnen we gebruiken.

Hoe gaat het in z'n werk
Drie a vier verse bladeren op één liter kokend water. Vervolgens dit dertig minuten laten trekken en alles nog eens door de zeef halen. Je kan er 3 tot 4 maal per dag een tas van drinken.

Waar is klimop goed voor?
Het is een ideale plant om de bloeddruk te laten dalen, het regelt de menstruatie en werkt ook kalmerend. Men kan de verse bladeren ook gebruiken bij zonnebrand, ontstoken klieren en tegen eksterogen.

Hoe? 
We nemen een handvol klimopbladeren, overgieten ze met één liter zure wijn of wijnazijn. Twee dagen laten rusten en dan zeven. Opnieuw een weinig water toevoegen. Daar kunnen we vier maal per dag kompressen mee leggen. Men kan ook het blad direct op de eksteroog leggen.

L. E.

3 reacties:

Anoniem zei

Val hier van de ene in andere verrassing wat wij met ons ONkruid allemaal kunnen doen. Ga het zeker een proberen om daar thee van te laten trekken, dat is het laatste waar ik zou aan gedacht hebben. Monica ;-)

Lammens Eric zei

Ja Monica, zit momenteel in Spanje en ze hebben hier ook klimop, mijne bloeddruk moet niet omlaag maar vindt niets om mijn onkosten naar omlaag te krijgen. Groetjes Eric

Anoniem zei

Heb het geprobeerd en inderdaad zoals beschreven hier, super bedankt //// Lena

Facebook

Even Doorklikken