Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zaterdag 21 juli 2012
Kamille heb je in drie soorten: roomse, kleine of echte en de stinkende. De echte kamille is een eenjarig kruid, de roomse is een vaste plant. Het is een wit bloempje met een geel hartje en is terug te vinden over gans Europa. Ze worden 35 à 40 centimeter hoog en groeien het meest op kalkhoudende grond. Kamille wordt ook gekweekt om de gekende kamillethee van te maken. Men herkent de echte kamillethee door zijn honingachtige geur. Kamille is licht kalmerend en is dus idealiter voor het slapen gaan te drinken.

Ook voor kinderen is kamille veilig en helpt bij slaaploosheid en nachtmerries. Kamille bevat veel mineralen en vitamine A. Het helpt bij pijnlijke menstruatie en ontstoken ingewanden algemeen door zijn kalmerende werking.

Vloeibare vorm
Van thee van kamillebloempjes mag men drie tassen per dag drinken. Een koffielepel gedroogde bloempjes per tas, tien tot vijftien minuten laten trekken, vervolgens zeven en met kleine slokjes warm drinken.

Zalf van kamille
Men kan ook zalf maken. Daarvoor heeft men nodig: 300 gram varkensvet of schapenvet. We laten het vet goed heet worden, doen daar een kleine handpalm verse bloempjes bij, vijftien minuten laten sudderen en twee dagen laten staan. Terug opwarmen en in donkere glazen doen. Het wordt gebruikt bij snijwonden, brandwonden, zweren eczeem, acne en jeuk.

L. E.

5 reacties:

Anoniem zei

Super leuk Eric! je weet er wat van hoor; Woon on Nederland daar hebben wij een prachtige natuur, met alle kruiden die je hier beschrijft (hartstikke interessant) Marina

Lammens Eric zei

Dank U Marina, zo een reactie geef mij de moed verder te doen. groetjes Eric

Anoniem zei

Kamillebloempjes zij geven een ontspannend gevoel, je moet eens bij jouw kruiden thee de honnig toevoegen als zoet middel van hetzelfde kruid ............;Claessens D.

Anoniem zei

EEN TIPJE : Bij lichte verwondingen, schaafwonde, een sneetje,een kwetsuur van niemendal. Geeft de goudsbloem of Canlendulacréme uitkomst het geeft een antibacteriële werking. De wonde zal rapper genezen en zeker niet ontsteken. Mooi Eric doet zo verder, groetjes Hein D............ Kan men de Kamillebloempjes ook gebruiken zoals deze zeer goede tip...? ? Jenny ;-)

Lammens Eric zei

Zeker kan men dat ook met Kamillebloempjes, maar weet je dat een mengeling van Kamillebloempjes en de goudsbloem samen in een zalfje verwerkt prima werkt ? De Kamille zorgt dat een snij of schaafwondje de pijn verzacht. Dank voor de tip want alle tips die wij ontvangen zullen terug te vinden zijn in het boek die iets uitgebreider zal zijn of wat we nu wekelijks schrijven. Groetjes Eric L.

Facebook

Even Doorklikken