Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 5 oktober 2012
De raap is niet zo gekend om kwaaltjes mee te bestrijden maar weet dat mensen met suikerziekte de raap zouden moeten eten met bakken, hoe meer men er van eet hoe beter. Rapen eten helpt ook bij longontsteking, hoest, angina, astma en bronchitis.

Raap is rijk aan vitaminen en suiker. Men heeft de keukenraap en de dikke boerenraap, beiden hebben dezelfde krachten. Van rapen maakt men geen thee maar men kan ze stoven alsook de bladeren, en verwerken in de soep. Een oude remedie om siroop te maken tegen de hierboven vermelde aandoeningen is een grote raap goed wassen een weinig uithalen , opvullen met tijm en bruine suiker en deze op een glas plaatsen zodat de suiker door de raap kan sijpelen. Dat is dan de siroop. Hiervan neemt men om de twee uren een soeplepel in. Een andere manier is de raap op te vullen met alleen honing, een andere smaak maar even doeltreffend.

L.E.

4 reacties:

Ragout liefhebber Dorin zei

Raapjes zijn zeer goed in ragout met schapen vlees, ken jij nog groot moeders recept Eric. Zou dit ook eens op die manier wille klaar maken. Dorin ;-)

Lammens Eric zei

Ja Dorin ikzelf maak dat nog altijd klaar op grootmoeders wijze. dit als volgt : Eerst bakken we het schaapvlees af en laten het stoven tot het bijna klaar is, we nemen het vlees uit de pan en doen daar een weinig water bij dan de rapen en daarna de aardappelen er in bovenop leggen we het schaapvlees en laten alles samen stoven. Regelmatig roeren tegen aanbranden. Op het einde doen we er witte bonen bij. Ik hoop U hiermede een smakelijk idee te hebben gegeven. Groetjes L.E.

Anoniem zei

Het vlees is taai maar niet hard ! bijna niet te eten wat doe ik verkeerd, de smaak was uitstekend HHHMMMM stoven zeggen ze mij maar dan is het toch te slap ? Dorin

Lammens Eric zei

Als je vlees te taai was, heeft het niet lang genoeg gestooft in de eerste fase. Het moet bijna gaar zijn voor je begint met de tweede fase. Daarmee wil ik zeggen als je met een vork er even in prikt moet je er gemakkelijk doorgaan, dan pas kan je verder. Het schaapvlees moet op Uw bord zo van de ribbekens afvallen. Een tijd opplakken is moeilijk omdat we niet weten of je misschien vlees heb van een oude bok? ;-) L.E.

Facebook

Even Doorklikken