Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zondag 27 november 2011
Door: Lammens E.

Het opzet van margarine was een vetstof te ontwikkelen om kalkoenen te vetmesten. Toen echter bleek dat de kalkoenen er van overleden, waren al die investeringen natuurlijk verloren. Aangezien niemand graag geld verliest, moest er iets mee gedaan worden om toch de kosten te recupereren. Wat gele kleurstof, enkele smaakstoffen en onze welbekende margarine was geboren.

Volgens een recent onderzoek aan Havard verhoogt het eten van margarine de kans op hartziekten met 53% tegenover het eten van dezelfde hoeveelheid boter.

Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden transvetzuren, het verdriedubbelt de kans op ziekten aan de kransslagader, verlaagt de kwaliteit van moedermelk, ondermijnt het immuunsysteemen en verlaagt de insuline respons.

De samenstelling van margarine verschilt maar dan ook maar met één molecule van plastic en heeft 27 ingrediënten die ook in verf zitten.

U geloof me niet?? Ja, ik geloofde niet dat onze regering die verantwoordelijk is voor de gezondheid van onze bevolking,  de goedkeuring kan geven om deze vuiligheid op de mark te laten verspreiden. Dat moet nogal wat geld opbrengen! Waarschijnlijk meer dan de kost van onze gezondheidzorg. Ja daar moet je ook zelf nog van meebetalen hé.

Voor deze die het niet geloven en het willen onderzoeken, zet een kuipje margarine in een schaduwrijk plekje bv. in de garage. U zal zien dat er geen enkel insect interesse voor heeft, zelfs geen fruitvliegje. De margarine gaat ook niet rotten of slecht ruiken, er gaat niets op groeien, zelfs geen minuscuul micro-organisme. Waarom??? Omdat het bijna plastic is. Daarom.

5 reacties:

Joost zei

Bijna niet te geloven ? Dat wordt hier interessant als hier nog zo teksten gepubliceerd worden, Zoals de micro golfoven ? Waar gaat dit naar toe met onze volksgezondheid als de overheid dat allemaal toelaat ? . Zij zijn onwetend zoals altijd " dioxine crises bijvoorbeeld ? " Joost

Jürgen zei

Heb juist een reactie geven op het kunstenaars blog, heb een paar details gegeven om het nog een beetje meer aantrekkelijker en interessanter te maken !. Van het kunstenaars blog naar yanga.be , super hier , mooie teksten en gedichten. Zouden jullie " teksten " en " gedichten " beter ook niet afzonderlijk houden vindt het nogal verwarrend !. Dit is een zeer interessant gegeven, dat minder thuis hoort bij de " gedichten " . Het wordt wat verwarrend als lezer !, waar is jullie scheiding , wat komt in aanmerking en wat niet ? om de Yanga prijzen in de wacht te slepen ? Groeten van een breed lezers team. Doe zo verder Eric het boeit ons super !

Bart zei

Hoi Jürgen,
Yanga.be was inderdaad aanvankelijk bedoeld om de lezer ook aan het schrijven te krijgen. Het opzet is (nog steeds) dat iedereen die een spirituele tekst wil schrijven en publiceren dat hier kan doen. Ondertussen hebben we ook een klein gezondheidsrubriekje gemaakt met o.a. de microgolf- en de margarinetekst, omdat we het wel interessant vinden voor iedereen.
Voor de wedstrijd komen wel enkel de spirituele teksten of gedichten in aanmerking.
Groetjes en bedankt voor de positieve kritiek :-)
Bart

Jürgen zei

Waar is het verschil tussen spiritueel en een aangrijpend poëtisch verhaal over het verlies en gemis van een moeder ?. Ook de tekst van Steven de Bie over de ware liefde, is dit spiritueel of poëzie ?. Denk dat je toch beter een onderscheidt moet maken ? . Alle inzendingen die in aanmerking komen op een apart blog, zo geeft de deelnemer een beter inzicht in de concurrentie teksten ?. Nu moet hij gokken wat jullie in de tabel opnemen om in aanmerking te komen ? . Wat Eric hier schrijft ( is super leerzaam om onze gezondheid op te krikken ) + nog zal schrijven ! ? hoort hier niet thuis vind ik , dat is natuurlijk mijn persoonlijke menig. Ik denk dat er mij nog personen gelijk zullen geven, niet negatief opnemen a.u.b. ! ! . Wij willen je goede tips geven dat je blog groter en aantrekkelijker wordt Bart ( dit geld ook voor het ganse blog team ) Hopend op een positieve reactie Bart !

Bart zei

@ Jürgen: het is nog een beetje zoeken om het op een duidelijk manier in te delen. Nu staat de teksten wel in een bijhorende rubriek maar op het zicht is het niet zo duidelijk zichtbaar. We zullen er eens over nadenken.

Facebook

Even Doorklikken