Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zondag 15 januari 2012
Voetreflexologie is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten zoals:

  •     stress, spanningen
  •     Hoofdpijn, Migraine
  •     Slaapstoornissen, Futloosheid, Vermoeidheid
  •     Nek – en Rugklachten
  •     Eetstoornissen
  •     Hormonale problemen
  •     Angst, Fobieën

Voetreflexologie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de lichaam en het uitgangspunt is de mens in zijn totaliteit. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in evenwicht.

Mocht er een verstoring of blokkade optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen.

Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kan er een  blokkade optreden waardoor het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen.
Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten ontstaan.

De voeten zijn een weerspiegeling van het lichaam (zie tekening). Tijdens een behandeling worden alle reflexzones van de voet behandeld.

Door deze te bewerken kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden, waardoor het lichaam zèlf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen.

Bij voetreflextherapie wordt dus niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens in zijn totaliteit.

5 reacties:

Anoniem zei

Super intressant, terug iets bijgeleerd. ! Kunnen wij het zelf aanleren en op ons eigen lichaam toepassen?. Of is dit te ver gezocht? .In zijn geheel is dit een boeiende blog, ook de andere wil ik zeker niet vergeten. Enkel het forum vind ik maar niets, te gesloten? mvg Tine van Hoorbeke

Anoniem zei

Je kunt reflexologie op jezelf toepassen, de voeten zijn misschien wat moeilijk, maar de handen zijn perfect doenbaar. Uit ervaring moeten we wel zeggen dat de voeten iets effectiever zijn en een beter resultaat krijgt. Ik zeg het nogmaals dit is onze eigen ervaring. Mijn vrouw is voetreflexologe en het is op basis daarvan dat we tot dit besluit komen. groetjes Tom

Anoniem zei

Ook hier wordt het super interessant, wij kunnen nog veel leren. Groetjes Eva T.

Anoniem zei

Ook hier wordt het super interessant, wij kunnen nog veel leren. Groetjes Eva T.

Edu Andriesen zei

Voetreflexologie is sterk in opkomst en kan het dagelijks leven veraangenamen.

Facebook

Even Doorklikken