Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
dinsdag 14 augustus 2012
Hoe maak men Sint-jansolie :

Wel, je kan kiezen uit twee manieren

  1. men neme 250gram verse bloemtopjes, 0,5 l olijfolie en 250 l droge witte wijn.
    Dit mengsel vijf dagen laten rusten en dan zachtjes laten inkoken tot men nog een 700 gram overhoud. De olie heeft dan een mooie rode kleur.
  2. voor de tweede mogelijkheid plukt men een volle fles bloemtopjes, die overgieten met olijfolie tot boven de bloempjes. Afsluiten en in volle zon zetten gedurende een viertal weken.
    U zal zien dat de olie rood kleurt, dan is ze klaar om te zeven en om ze te bewaren in een donkere omgeving, eventueel de fles beplakken met donker papier.
Deze olie is uitwendig te gebruiken bij lichte kwetsuren zoals snij- of schaafwonden en vooral gekend voor verzorging van brandwonden.
De olie werkt ontstekingsremmend, pijnstillend en bevordert de genezing.

De naam van het kruid is te wijten aan de feestdag van St-Johannes de Doper (op 24 juni) en men beweert dat het Sint-janskruid op die dag geplukt, het sterkst is op medicinaal vlak.

L. E.



6 reacties:

Anoniem zei

Bedankt Eric, was juist aan het lezen op het blog. Terug eens naar hier en er was terug iets nieuws zeer interessant hoor.... Romanda groetjes

Lammens Eric zei

Dank voor U reactie, hoop dat iedereen er iets aan heeft. Groetjes Eric L.

Anoniem zei

Oh man Eric zo lekker gezellig hier en hartstikke goed om veel bij te leren. Doei Loesje

Lammens Eric zei

Dank voor de fijne reactie , groetjes Eric

Anoniem zei

Wij zijn benieuwd naar de opendeurdag van het Yanga weekend in oktober. Wij hebben veel vragen over de kruiden Eric ( van William vernomen dat je dit weekend de barman bent :-). Graag tot dan... Groetjes in naam van vele vrienden Louis V.D.V.

Lammens Eric zei

Ik denk dat wij van het Yanga Team er allemaal naar uitkijken. Dank voor de reactie en tot binnenkort. Groetjes Eric

Facebook

Even Doorklikken