Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 23 maart 2012

Aardbei: Fragaria vesca

Iedereen kent de lekkere aardbei , maar hebben we het over de bosaardbei. Aan de rand van het bos vinden we dit kleine plantje waarvan alles te gebruiken is. Van in het begin van de lente kunnen we reeds de eerste blaadjes verzamelen.

Met 10 à 12 blaadjes voor één liter kokend water zetten we een thee die helpt bij hoesten en astma. Maar ook om het bloed te zuiveren, het werkt kalmerend, geneest aambeien , sterkt de leveren de milt en is water afdrijvend.

Het beste kalmeringsmiddel zelfs aan te raden voor zenuwpatiënten !!!

Zoveel mogelijk zowel de vrucht als het blad gebruiken om thee te maken en dit dagelijks drinken kan een snelle verbetering brengen bij zenuwpatiënten.

Het helpt eveneens bij bloedarmoede , drijft nierstenen af en is zeker goed bij blaasinfecties.

De bosaardbei is een zeer goed gezichtsmasker, we kunnen ook de tuin aardbei gebruiken indien niet gespoten. Het sap van de rijpe vruchten zonder pitten mengen met een weinig melk, deze op het gelaat brengen en een nacht laten inwerken. S’morgens wassen met lauw water zonder zeep ( of rozenwater ) .

Als tinctuur : hiervoor gebruiken we de jonge blaadjes en is goed tegen netelroos.

L.E.

6 reacties:

Ria zei

Hebben wij hetzelfde resultaat als de gewone aardbei gebruiken ? Alvast bedankt voor de uitleg. Groeten Ria

Lammens. Eric zei

Alleen de vrucht van de gewoone aardbei gebruiken voor een gezichtsmasker indien die niet gespoten zijn. Voor al de rest de bosarbei . Grtjs E. L.

Ria zei

Waar ligt dan het verschil dat de ene plant zo krachtig is en de andere zo zwak ? Het zijn toch alle bij natuurproducten die de natuur geeft voortgebracht ? :-) Ria

Lammens Eric zei

De bosaardbei is een wilde plant waarvan de besjes klein blijven. De aardbei om van te genieten,is deze die we gewoon kweken als fruit. Volgen mij is het dank zij de afgeremde groei van het fruit dat de blaadjes zo krachtig zijn om er thee van te zetten. L. E.

marlies zei

Kunnen wij dat ook in onze tuin planten de bosaarbei, zou ze ook geneeskrachtige blaadjes voortbrengen.

Lammens Eric zei

Het wilde bosaardbeitje is heel gemakkelijk te stekken. Alleen kan ik U niet vertellen wanneer. Als je het plantje gevonden heb, kan je het gemakkelijk met de wortel uittrekken en meestal groeit er vanuit de wortel onder de grond tot 20 cm ver een nieuw plantje. Zo vertakt het zich. Mvg. E. L.

Facebook

Even Doorklikken