Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 23 maart 2012
Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieveveranderingen in je leven te bewerkstelligen.Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snellemethode om remmingen, angsten en andere negatieve emotiesin een paar minuten kwijt te raken.

EFT kan eenvoudig omschreven worden als een vorm van acupunctuur zonder naalden, die zowelgebruikt kan worden om emotionele problemen zoals (trauma, stress, fobieën, verdriet, boosheid,schuldgevoel, angst) maar ook om fysieke symptomen (pijn en pijn te verlichten, hoofdpijn, astma,enz.) te behandelen.
De doeltreffendheid ervan is zodanig dat vaak één sessie genoeg is om u van een probleem teverlossen.

Reeds duizenden jaren terug gebruikten de mensen van het Verre Oosten technieken zoalsacupunctuur, shiatsu, qi gong en tai chi chuan voor het welzijn en de gezondheid. Deze techniekenzijn voornamelijk gebaseerd op het energiesysteem van het menselijk lichaam.
In het Westen hebben we tot nu toe het lichaam en hoofd afzonderlijk behandeld. Wanneer hetlichaam ziek is, wordt het behandeld alsof we met een machine te maken hebben met behulp vanmedicijnen.
Voor psychische problemen gebruikt men andere technieken, zoals de psychoanalyse.Maar in beide gevallen word het energie systeem van het lichaam helemaal niet in aanmerkinggenomen.

EFT is een set van technieken die rekening houdt met zowel de emoties als ons energiesysteem, en isgebaseerd op de volgende verklaring: de oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring van hetenergiesysteem van het lichaam.

Hoe werkt het?
Je klopt op bepaalde meridiaanpunten en gelijktijdig stem je je af op het probleem door op hetprobleem gerichte zinnen uit te spreken. Het tikken op deze acupunctuurpunten herstelt deverstoring van de energiestroom in het meridiaansysteem. Deze verstoring veroorzaakte jouwprobleem.


Meer informatie over EFT kan je hier lezen. 

Er bestaat ook een voorlees- en doeboek ivm EFT 


4 reacties:

Karen D.V. zei

Daar zou ik meer over willen weten ? kan jullie mij helpen ? Kan ik op internet betrouwbare informatie vinden over dit onderwerp ? Karen D. V.

Tom - Marijke zei

Dag karen,

Op onze website www.chiron-co.be staat er meer uitleg over eft. En op google en youtube kan je ook wel interessante informatie vinden door gewoon "eft toepassen" in te tikken; ik heb enkele maanden geleden deze cursus gevolgd en het is echt wel een doeltreffende methode, die heel makkelijk is aan te leren en voor iedereen toegankelijk is.

groetjes Tom

PS Karen, ik zal het wat uitgebreider op de blog zetten

karen zei

Bedankt Tom voor de uitleg, het is goed gevonden om op deze manier de uitleg te geven. Klik en je bent er, nog eens super bedankt. Karen

Bart zei

Karen, er is nu pas een boek verschenen bij Yanga over EFT. Dit is de link: http://yanga.be/eft/

Facebook

Even Doorklikken