Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zaterdag 3 maart 2012
Pendelen is een hele oude methode die gebruikt wordt en werd om een antwoord te vinden op bepaalde vragen of om een verloren voorwerp terug te vinden. Eigenlijk is de pendel een verlengstuk van onszelf, een brug tussen het bewuste en het onderbewuste. Een pendel is een voorwerp, meestal gemaakt van een kristal of edelsteen, dat aan een draad hangt die je tussen je duim en wijsvinger vasthoudt.

Als je de pendel geprogrammeerd hebt, stel je een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee een antwoord geeft. Een pendel werkt doordat ons lichaam over hoogst gevoelige zintuigen beschikt, die op fijnstoffelijke niveaus een grote hoeveelheid informatie kunnen opnemen. Als je een vraag stelt, gaat er een signaal (stukje energie, informatie) door ons heen en komt via ons onderbewustzijn naar boven en zorgt voor een hele subtiele (niet met het oog waar te nemen) reactie en beweging van de spieren waardoor de pendel gaat bewegen.

Met de pendel maak je dus een antwoord zichtbaar die al door je gevoelige zintuigen waren opgepikt. Pendelen maakt direct contact met de wijsheid uit uw onderbewuste en het antwoord komt uit jezelf.
Daarom is het een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft.
Het geeft inzicht in de dingen die u diep van binnen wel weet, maar waar u zich op de oppervlakte niet altijd bewust van bent.

Als je een pendel wil aanschaffen, ga dan op je intuïtie af. De pendel die voor jou het meest geschikt is, zal er op de een of andere manier uitspringen. Deze pendel is ook heel persoonlijk en zal het beste werken als alleen jij hem gebruikt. Als anderen hem gebruiken merk je vaak dat hij niet meer optimaal functioneert. Mocht dit het geval zijn, of werkt hij niet goed doordat hij vervuild (negatieve energie) is, reinig hem dan  bijvoorbeeld met stromend water of één van de andere methoden om kristallen te reinigen. We verwijzen hiervoor graag naar onze blogpost "Reinigen en opladen van kristallen".


9 reacties:

Jan zei

Mooie pendels goede uitleg, het uit proberen waard. Ik denk dat je er moet ingeloven dat het dan maar werkt of niet soms? Kunnen ongelovige zielen er mee werken terug een. ? Jan van der Donck

Tom - Marijke zei

Iedereen kan leren pendelen.
Al zal het niet iedereen direct de eerste keer lukken om een reactie van de pendel te krijgen.

Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je denkt het niet te kunnen, of doordat je de pendel met je denken in beweging probeert te krijgen.
Hiermee blokkeer je jezelf en je neutraliteit.
Dus enige oefening, neutraliteit en zelfvertrouwen zijn wel gewenst om de pendel te activeren, en om informatie die door de pendel wordt gegeven goed te kunnen interpreteren.

Anoniem zei

Waarom zijn er verschillende methodes om te pendelen? Bij de ene pendelaar moet hij naar recht draaien om een ja te hebben. Neen zegt de andere .........ja is naar links met de wijzer zin van de klok. .?wat moet ik hieruit concluderen. ? . . .? Zit er dan nog waarheid in of is dit een spel dat gespeeld word waarbij je zelf de spelregels bepaald . . Van Hamme P. Gent

Tom - Marijke zei

Het "programmeren" van de pendel.
Alvorens te pendelen is het nodig om de pendel te "programmeren" de uitkomst kan heel er verschillen per persoon en ligt dus niet vast. Leg eerst je pendel in palm van je hand, daarna leg je jouw andere hand daar bovenop concentreer je. Stem jezelf af op de pendel en maak in gedachte een verbinding tussen de pendel en jezelf. Neem nu het uiteinde van de draad of ketting van de pendel tussen je duim en wijs(heids)vinger. Wacht tot de pendel stil hangt en stel nu de volgende vragen:

"Pendel, kunt u mij laten zien wat is JA?
"Pendel, kunt u mij laten zien wat is Nee?
"Pendel, kunt u mij laten zien wat domme vraag is?


Stel elke vraag 3x (ter bevestiging) en laat de pendel na elk antwoord eerst weer stil hangen.

Als de pendel geprogrammeerd is kan je beginnen met eenvoudige vragen zoals bvb "is mijn naam Tom" of bvb "woon ik in Gent" op deze manier kan je zien of de pendel goed is afgestemd.

Jan zei

Tom als het nog eens bij William een home party is laat je het weten op jouw blog, kom eens langs om mij eens te tonen hoe ik het best een pendel gebruik. Als dat geen probleem is natuurlijk zou er ook eentje als geschenk willen geven aan mijn vriendin. Jan

Tom - Marijke zei

Dag Jan,

Normaalgezien zou de volgende homeparty plaatsvinden bij William op vrijdag 23 maart.
Komt in orde om jou de beginselen van het pendelen aan te leren, een open geest en een pendel natuurlijk, meer heb je niet nodig om te starten met pendelen. Ik zal er voor zorgen dat we ons assortiment pendels bij hebben. groetjes Tom en Marijke

Sylvie zei

Is dit vergelijkbaar met een wichelroede, je weet wat ik bedoel he Tom. Ken je daar wat van, welk materiaal en hoe gebruiken. .? Sylvie

Tom - Marijke zei

Dag Sylvie,

Ik ken het bestaan van een wichelroede, maar zelf heb ik daar nog niet met gewerkt. Men gebruikt dit vooral om positieve en negatieve energieën mee op te sporen. Aardstralen kunnen er ook mee opgespoord worden. Als wichelroede gebruikt men daar meestal een Y-vormige wilgen - of hazelaartak voor.
Met pendelen daarentegen heb ik dan wel al enige ervaring. Vele liefdevolle groetjes van Tom en Marijke

Anoniem zei

Dit is wat je van te voren met je pendel afspreekt. Je vraagt ja vragen en kijkt naar beweging. Dit kanbij iedere pendel en pendelaar verschillen.

Facebook

Even Doorklikken