Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zondag 1 april 2012
Duizendblad heeft kleine witte of roze bloempjes. We plukken ze in volle zon om te drogen of vers te gebruiken. Ze zijn het meest voorkomend in België en Nederland , te vinden lang dijken, velden en spoorwegen. Het bloeit van Juni tot de eerste vorst. De jonge blaadjes kan men gewoon mengen met onze groenten. Het helpt ons voor de stofwisseling, overgangsjaren, vrouwenkwalen algemeen en is bloeddruk verlagend. Niet overdrijven want men kan er uitslag van krijgen. Het helpt zeker bij migraine . Trekt duizendblad, maak er thee van en drink twee à drie kopjes per dag, niet meer. Hier ook opletten voor uitslag als je te veel thee gaat drinken. Migraine verdwijnt heel snel bij het drinken van deze thee, maar het duurt lang voor ze genezen is. De bloemen moeten wel heel snel gedroogd worden en in donkere goed afgesloten potten bewaren. De jonge bloempjes van het duizendblad vervangt de muskaatnoot in Uw keuken. L. E.

4 reacties:

Katrien zei

Sta versteld wat voor geneeskrachtige kruiden hier gewoon gratis en zo maar te plukken zijn langs de veldwegen. Ga het eens proberen het is bijna niet te geloven, kei goed hier. ! ! ! Katrien

Raoul zei

Wat raad je aan ? ? ? ! bijvoorbeeld een kom salade maken ! hoeveel duidzendbladblaadjes doen wij erbij ? ? ? ! 1/3 of meer? om niet de negatieve gevolgen te hebben zoals je vermeld. Alvast bedankt Eric, het is een zeer interessant onderwerp " KRUIDEN " Je kunt ook andere kruiden van in t'veld gebruiken, zoals de paardenbloem enz. ?

Katy zei

De bloempjes ? worden die gebruikt om zalf mee te maken ? of enkel in de keuken ? Katy Cl.

Eric Lammens zei

Raoul je loopt voor op het schema hè , de paardebloem komt ook aan de beurt. Om op Uw vraag terug te komen, als je een tweetal blaadjes versnippert in een rauwkostschotel is dit voldoende. Wat ik er wil bij zeggen is wanneer er een teveel van ingenomen wordt is de uitslag van de huid meestal negatief voor zonnekloppers. Om een antwoord te geven op de vraag van Katy, de bloempjes alsook de bladeren worden meestal gedrood om thee te maken, als om in een zalf te verwerken. Grtjs E. L.

Facebook

Even Doorklikken