Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 20 april 2012
De Fijnstraal is afkomstig uit Noord America. Ze heeft zich over gans Europa verspreid. We vinden de fijnstraal terug op de velden,bermen, in de duinen en ook in onze tuinen. De plant heeft een harde stengel en lang gerekte bladeren die behaard zijn, met kleine gele bloempjes. De eenjarige plant kan tot zeventig centimeters hoor worden en bloeit van Juli tot de herfst.
Voor het drogen gebruiken we de volledige plant als hij in bloei staat. De fijnstraal wordt gebruikt voor pijnlijke menstruatie, diarree, aambeien en is urine afdrijvend. Het is ook goed om ontstekingen af te nemen. Hiervoor drinken we drie tassen thee per dag van een koffielepel kruiden per tas. L.E.

4 reacties:

Carine H. Evergem zei

Kunnen we de verse bloempje in heet water doen om thee van te laten trekken ? Drogen kan je alleen maar als je veel ruimte hebt? De bloempjes kunnen wij deze apart drogen, of gaat dat niet ? Carine

Lammens Eric zei

De bloempjes alleen vers in een tas, drie is genoeg, kokend water op,even wachten en klaar. Als U het liever iets zoeter hebt, een beetje honing toevoegen.
Een tip voor het snel drogen, in de microgolfoven maar blijf onderde 750 watt. Eens gedroogd is het niet moeilijk om het tot poeder te verwerken, zelfs een oude koffiemolen kan U veel werk besparen. Het poeder wordt het best opgeslagen in goed afgesloten potten. Veel plezier en goede gezondheid. Eric L.

Carine H. Evergem zei

bedankt Eric goede tip om in de microgolfoven te drogen : maar blijf onder de 750 watt ?. Wat is de reden onder 750 Watt te moeten blijven; gewoon in de oven bijna niet te geloven ? Carine

Lammens. Eric zei

Beste Carine als je naar het blog williamvanderjeugt.be gaat klik je rechts beneden onder lichaam en geest in evenwicht dan kom je op het blog van Tom en mij. Klik nu op 2011 ,hier heeft Tom het over verzorging van edelstenen. Skrol naar beneden en onder margarine vindt je de uitleg over microgolfoven. Onder enkele Gezondheidstips. Vriendelijke groeten Eric. L.

Facebook

Even Doorklikken