Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
dinsdag 24 april 2012


Witte Dovenetel is heel goed te onderscheiden van de brandnetel. Hij heeft geen brandbladeren en prikt niet. Men herkend de witte dovenetel aan zijn aangename geur en zijn witte bloemtrossen. Vers zijn ze bitter van smaak. We gebruiken alleen de bloemtoppen om te drogen en in de keuken.

De dovenetel wordt gebruikt om het bloed te zuiveren, is opwekkend, helpt bij problemen van de ademhalingswegen, menstruatiemoeilijkheden , overgangsjaren als ook bij prostaat en aambeien, witte vloed en moeilijke stoelgang. Het versterkt ook de zenuwen. Tegen spataders kunnen we een theemengeling maken van gelijke delen sint janskruid, klaver en witte dovenetel. Deze drie kruiden kunnen we ook gebruiken om kompressen te leggen en gebruiken dan ook de bladeren van de witte dovenetel tegen klierknobbels en gezwellen.
In de keuken te gebruiken voor de soep of klaarmaken zoals spinazie.
Eric  Lammens

6 reacties:

Jeroen zei

Ja dat is juist over het klaarmaken zoals spinazie, maar je moet beide samen eens proberen, gewoon super de combinatie. En nog zeer gezond ook, interessant Eric ! Jeroen

Lammens. E. zei

Dank voor Uw positieve reactie en hoop als er mensen zijn die de gewoon zijn met kruiden te werken er op de zelfde manier zoals U op reageren. Grtjs Eric.

Leona zei

De jonge scheuten kunnen in soepen en salades worden verwerkt. Nog een tip Eric ( prachtig )

Fientje D. zei

Kan je daar ook de wortel van gebruiken, van horen zeggen ? dat de wortel het krachtigst is, je moet hem gewoon eerst koken, in wat water en dan het sap in de soep doen ? Wat raad jij aan ?

Lammens Eric zei

Het is inderdaad beter de wortels afzonderlijk te koken en dit afkooksel bij Uw soep te voegen omdat de wortel op zich niet eetbaar is. Maar als het is voorde soep kan men de stengel alsook de oudere blaadjes gebruiken. L. E.

Fientje zei

bedankt wanneer is het volgend inlands kruid aan de beurt

Facebook

Even Doorklikken