Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 4 mei 2012


De goudsbloem gaat open bij het opkomen van de zon,dit moest gezegd worden omdat men de bloempjes best plukt voor ze open gaan. Voor de thee gebruiken we de bloempjes en de blaadjes.  Het kruid is zoals de naam zegt goud waard. Men drinkt de thee om ons bloed te zuiveren. Geelzucht en leverziekte, darmontsteking, maagbloeding, gal en nierklachten. Bij gezwollen  lymfeklieren  en is ontstekingsremmend.
Twee verse bloempjes per tas kokend water, drie tassen per dag. Of gedroogd een theelepel kruiden per tas.
Het uitgeperste verse sap gebruiken we tegen wratten, schurft, sproeten, ouderdomsvlekken en huidschimmel. L. E.

6 reacties:

Tim V. H. zei

Er kan toch ook zalf van gemaakt worden, heb de zalf al gekocht in een natuurwinkel, hoe maak je zelf zalf dat moet toch krachtiger zijn ? alvast bedankt = TIM =

Lammens Eric zei

Om zalf te maken nemen we 500gr.varkensliesvet die we afbakken. Be voegen nu de bloem het blad en de stengel erbij en stoven dit 45 min. Laten stoven. Laten afkoelen en terug opwarmen voor ze in glazen potten te vullen. Goed afsluiten zoals konfituur. Deze zalf is heel goed tegen aambeien en ook voor spataders te behandelen. Spierverrekkingen en kwetsuren, voetschimmel en zelfs om wonden te verzorgen. In de winter te gebruiken tegen opgesprongen lippen. L. E.

Steven d B zei

Zeer interessant om te weten Eric alles is waardevol waar je nu aan werkt. Het zal voor vele mensen goed van pas komen, nu alles zo duur komt in deze kruiden - en natuurproducten wereld. De natuur geeft ons alles te bieden en wij zien het soms niet.Jij leert ons hoe wij zorgvuldig met alles moeten omgaan "bedankt" en veel succes met jullie Yanga blogs psychologisch goed gevonden, om met een kernnaam te werken.

Mieke zei

Ja heb jouw raad opgevolgd ;-) mijn zalf is goed gelukt... thanks... Mieke

Hein zei

EEN TIPJE : Bij lichte verwondingen, schaafwonde, een sneetje,een kwetsuur van niemendal. Geeft de goudsbloem of Canlendulacréme uitkomst het geeft een antibacteriële werking. De wonde zal rapper genezen en zeker niet ontsteken. Mooi Eric doet zo verder, groetjes Hein D.

Lammens E. zei

Dank voor de tip, volgend jaar zal het boek uitgebracht worden die ietsje meer zal uitgebreid zijn dan onze wekelijks kruiden rubriek en alle bruikbare tips worden er ook in vermeld. Dus hou U niet in hoe meer tips hoe liever. Tot binnenkort hoop ik . Groetjes Eric L.

Facebook

Even Doorklikken