Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 25 mei 2012
Taraxacum officinale:  paardenbloem, pisbloem, molsla of hondspol.

Iedereen kent de paardenbloem maar wat velen niet weten is dat we de bladeren kunnen eten als groente en de jonge bloemknoppen daar kunnen we gewoon op kauwen.

Thee maken we van gedroogde bladeren, twee soeplepels per tas en drie tassen per dag. Van de wortel kan men ook thee maken met een soeplepel per tas. Het bevordert de spijsvertering, zuivert een lever en gal die onvoldoende werken en waardoor men puistjes krijgt.
Als we veel paardenbloem of de wortel ervan gebruiken, verdwijnt ons overtollig vet en vermageren we. Aambeien verdwijnen door een betere doorbloeding. Om galstenen af te drijven kauwen we drie tot vijf weken, tien tot twaalf stengels per dag.
Voor mensen met suikerziekte zoveel paardenbloem eten als je wil, ze is rijk aan vitamine C en werkt ook bloedzuiverend.

L.E.

14 reacties:

Theo en magda zei

Eric heb het opgezocht op internet ? Je hebt gelijk wat je schrijft ? het bijna niet geloven ? Dacht het alleen voor de konijnen goed was ? Ook zo een positieve invloed op ons lichaam ? bedankt voor de tip ? Ga het niet alleen aan mijn konijntjes geven ? ga er ook wat van eten ? hopelijk krijg ik geen konijnenstreken ? :-)

Lammens Eric zei

Ja er zijn er nog, iedere vrijdag wordt er eentje op onze blog gezet. Veel succes met jullie zoektocht. L. E.

Anoniem zei

Bedankt Eric wij kijken er al naar uit wat het volgende "on"kruid zal zijn, waar wij terug veel mooie eigenschappen zullen van ontdekken. . . . .De Sutter S ( kan je niet alles bundelen in een boek of zo )Ik print het nu uit, om het te blijven gebruiken ( ben al wat vergeetachtig geworden ) :-( ? ? ?

Lammens Eric zei

Als er interesse genoeg is kan het zijn dat er een boek van komt.Dit is niet voor morgen,als ik er aan begin zal het af zijn.Groetjes en bedankt voor de reactie. L.E.

Anoniem zei

Hoe gebruiken wij de wortel ? koken of ? alvast bedankt voor de tip Louis Vercammen

Lammens Eric zei

De wortel moet eerst gedroogd worden,dan kan je hem tot poeder stampen of malen.Daarvan een soeplepel per tas thee gebruiken. Grtjs Eric

Anoniem zei

Wij kunnen hem enkel voor thee gebruiken ?, dus de poeder in het hete water zo bedoel je het Eric ( ja wij willen goed op de hoogte zijn ) je blog is super ( alle blogs hoor ) Louis

Lammens Eric zei

Ja, Louis het is net of je een builtje in uw tas doet maar zonder het zakje dus na het trekken met een klein ziftje zeven of het kan ook door een papieren koffiezakje gegoten worden. Dank voor Uw belangstelling en reacties. L. E.

Josee Wille zei

Deze bladeren verwerken in deeg om pannenkoeken te bakken,lekker hoor!

Lammens Eric zei

Bedankt voor de tip. Als ik een boek uitbreng staat het erbij. Grtjs L. E.

Jasmine Yacout zei

we weten te weinig over eetbare planten en bloemen maar er is wel vooruitgang,bedankt voor het posten gedichten gedachten gevoelens ;)

Lammens Eric zei

Ik ken verschillende eetbare bloemen. Deze worden momenteel gebruikt in klasse restorants om schotels te versieren. Dit is toch nog iets anders dan kruiden.Maar het is misschien iets om na de kruiden te beginnen???

Anoniem zei

Kunnen wij ook de bloempjes eten, van de paardenbloem. In theevorm kan de gele bloempjes gebruikt worden. Josje

Lammens. Eric zei

Heel zeker Josje. De jonge bloemknopjes,eens ze in volle bloei staan de bloembladjes er van nemen. De paardebloem is een kruid waar alles van gebruikt kan worden. Eric L.

Facebook

Even Doorklikken