Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 1 juni 2012
Humulus lupulus :  Hop

De hopplant groeit het liefst in de bossen om zich aan de bomen te hechten. Maar over gans Europa wordt het gekweekt om bier van te maken. De jonge hopscheuten die nog in de grond zitten spoelen en vermengen in salades. Heel lekker. We gebruiken de jonge blaadjes en de hopbellen om thee te zetten. Een koffielepel hopbellen of blaadjes per tas kokend water. Maximum vier tassen per dag ! We drinken deze thee voor zijn kalmerende werking. Heel goed voor de mensen die slecht slapen,zij die zenuwachtig , angstig of depressief zijn. Het remt de geslachtsdrift en is heel goed voor de overgangsjaren.
De zaadjes die uit de hopbellen vallen bevatten lupuline. Na deze fijn gemaakt te hebben vermengen in een basis zalf en gebruiken bij verzweringen. Poperinge noemt zich de hoofdstad van de hoppe maar tussen Aalst Dendermonde en Asse vind men heel veel velden. L. E.

3 reacties:

Anoniem zei

Terug bedankt Eric, wist niet dat je de hopplant ook aan bomen in bossen kon vinden. Erica ( beetje naam genoten he )

Lammens Eric zei

Ja ik zal er die (a) maar best aflaten hé!!! Dank voor Uw reactie Eric.

Anoniem zei

Mooi Eric :-) je bent ook een medewerker van het Yanga team. Zeer interessant wat je hier allemaal schrijft, ook gereageerd op William zijn mooie tekst. Jij hebt daar ook een reactie gegeven, deel ook jouw standpunt ;;;;;;;Hilda ..........

Facebook

Even Doorklikken