Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
zaterdag 9 juni 2012

Hij groeit tot twee meter hoogte en heeft wit gele of wit groene bloemen. De stengel is zo dik als een arm, na drie tot vier jaar sterft de engelwortel af. Ieder plantendeel heeft een zoete smaak en elk deel is bloedzuiverend. Het helpt bij menstruatiepijn,bij gasvorming in de maag en bij slechte spijsvertering, bij migraine en het versoepeld de hartspier. Tegen maagklachten gebruiken we een theelepel geraspte wortel. Voor al de rest gebruiken we zowel het blad,het zaad of een klein takje per tas. Jonge takjes kunnen dan weer gekonfijt Uw gebak of pudding versieren. Enkele kleine takjes meekoken in rabarberjam geeft Uw jam een heerlijke aroma.
Voor reumalijders kan men kan men de stengel gebruiken (enkele stukjes van de dikke stam) in een bad. Opgelet engelwortel en water nooit in contact brengen met de ogen!!!  Bij het oogsten  de zon vermijden omdat engelwortel een stof bevat die de huid lichtgevoelig maakt dus er kan huiduitslag ontstaan. Eric L.

5 reacties:

Anoniem zei

Wat voor (on)kruid hebben wij hier allemaal ?. Voor mij was dit het ergste wat je kon overkomen ? ? dat kruid aan jouw vijver krijgen. Ga het nu wat uitdunnen en gebruiken ben benieuwd naar de resultaten? , , , ? ? ? , , , ? ? ? David Van W. Mechelen

Anoniem zei

Enkele kleine takjes meekoken in rabarberjam geeft Uw jam een heerlijke aroma. Dat is waar ! ! mijn grootmoeder heeft mij dat geleerd , kon het niet geloven ? ? Ik zei toen maar dat kan niet dat is onkruid, toegepast , , ? ? en iedereen was er dol op ! ! ! Proberen mensen dat is een gouden gezonde tip van de "oude" soms "waardevolle" tijd; Super hier "proficiat" Eric ............; Marc en Astrid uit Oudenaarde

Lammens Eric zei

Dank voor jullie positieve reactie's. Dit is een stimulans om verder te doen en te zoeken achter grootmoeders gouden raad. Eric L.

Anoniem zei

heb ergens gelezen ? Als je overdrijft ( maar wat is overdrijven ? ) hij meer schade kan aanrichten dan goeds ? Ellen de S.

Lammens Eric zei

Wel,moest je vanaf morgen niets anders meer drinken dan thee van engelwortel, Dat is veel te veel. Normaal drinken we een thee voor de gezondheid drie maal per dag tenzij het anders vermeld staat. Zoals het geval met paardebloem daar is hoe meer hoe beter. Eric L.

Facebook

Even Doorklikken