Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 15 juni 2012
Heracleum Spondylium: Bereklauw

Het is een mooie plant, die met zijn grote, krachtige, behaarde bladeren op grote holle stengels die op weiden en braakliggende gronden te vinden is.
De bereklauw is het snoepje van de konijnen om zijn zoete smaak. Hij bloeit van van Juni tot Augustus.

Gebruik
Dit kruid gebruikt men tegen urineafscheiding,
krampen, diarree en epilepsie. We nemen één theelepel per tas van de gedroogde jonge blaadjes alsook van de zaadjes te verdelen over gans de dag.
opgelet nooit snijden, plukken of trekken in volle zon. Dit voor allergieën en zelfs brandwonden. Van de gedroogde wortel gebruiken we één koffielepel per dag verdeeld over twee tassen en dit tegen impotentie of het afnemen van de seksualiteit. Wat mooi is meegenomen, tikt in Google "bereklauw recepten" en je zal er een hele reeks vinden.

Eric

2 reacties:

Anoniem zei

Engelwortel + Bereklauw kan men het samen gebruiken, voorbeeld : om thee of in andere voedingsmiddelen te verwerken. Is dat dan krachtiger ? Johnny en Lisa

Lammens Eric zei

Iets kan niet krachtiger zijn of worden door het te mengen. We kunnen de smaak veranderen door verschillende kruiden te mengen die een zelfde einddoel hebben natuurlijk. Kruiden kunnen ook elkaar tegenwerken zoals berenklauw de impotentie tegengaat,meng je dit niet met wilde marjolein die de seksualiteit kalmeert. Men kan een thee zoeten met stevia of honing om gezond bezig te blijven. Voor hen die dit niet kennen is stevia het gezondste plantje die bestaat om iets te zoeten. Onlangs vrij te verkrijgen in België. Eric L

Facebook

Even Doorklikken