Populaire berichten

Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 22 juni 2012

De gewone ereprijs heeft blauwe bloempjes en de mannetjes ereprijs heeft mauve blauwe bloempjes.

Gebruik
Deze twee gaan we gebruiken tegen jeukend eczema. Het vers sap drinken en na een paar dagen is de jeuk weg en na een maand is de eczema verdwenen. Het sap smaakt wel bitter. Tegen migraine nemen we vijf soeplepels gedroogde kruiden op een halve liter water, drie tassen per dag. Er is reeds verlichting na twee tassen.
Gewone ereprijs is ook bloedzuiverend, helpt bij blaasklachten, is urine afdrijvend en helpt ook bij moeilijke spijsvertering. Voor deze laatste klachten nemen we een koffielepel per tas en drinken we twee tassen per dag. Men gebruikt blad en bloempjes.
De ereprijs bloeit van Mei tot September.  Er is nog de veld-ereprijs en de thijmbladerige ereprijs deze kunnen gerust gebruiken maar zijn minder geneeskrachtig. Er zijn nog zes andere soorten ereprijs. Mocht je nu een andere soort geplukt hebben dan je kan ze alsnog gebruiken want ze zijn niet giftig maar wel niet zo geneeskrachtig als de eerste twee soorten.

L.E.

4 reacties:

Anoniem zei

Samen met " de paardebloem" is het een paardenmiddel om je bloed te zuiveren. Kunnen wij het samen in thee gebruiken en is dit drinkbaar ? Martin

Lammens Eric zei

Uw woordkeuze is prachtig, maar spijtig genoeg niet juist. Als je oplet zal je zien dat heel veel kruiden bloedzuiverend werken. Sterker maken door samen te voegen kan niet. Alleen de smaak kan je wel veranderen, dus door te experimenteren kan je Uw thee aanpassen aan Uw smaak. Eric L.

Anoniem zei

Bedankt Eric zeer interessant om te weten, wij hebben hier al veel bijgeleerd over onze eigen natuur met al zijn gezonde (on) kruiden Alex

Anoniem zei

vaag

Facebook

Even Doorklikken